Как се къпе новородено

Как се къпе новородено?

Оценете статията: post

Бебето от първите си дни е крехко и безпомощно, а вие се чудите как се къпе новородено. Как да вземете такава мъничка троха в ръцете си? Как да я преоблечете? Как да разберете как да го успокоите, ако плаче по време на баня? Има толкова много въпроси. А младите родители ще трябва да овладеят всички тънкости на живота с малко дете. Това ще изисква много любов, търпение и малко практически знания. Къпането на бебе от първите дни у дома ще се превърне в нощен ритуал. Първият път, когато бебето се къпе, е вълнуваща процедура за родителите.

Как да измиете новородено бебе за първи път?

Как да се подготвим за това събитие, така че да всичко да стане удобно за детето и лесно за мама и татко. Кога да започнете къпането? Първото къпане е решаващ момент за цялото семейство. По-нататъшното настроение за къпане на малкия човек и неговите родители, които ще трябва да къпят бебето всеки ден, зависи от това как приемането на ваната за новороденото ще стане още първия път. С появата на бебе в къщата трябва да се появи и бебешка вана. Това е предмет, който лесно се прехвърля в най-топлата стая за къпане на вашето бебе. Ваната е лесна за измиване и подготовка за водни процедури.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се маха херпес?

Първите дни след раждането на бебето то просто се измива под течаща вода, като се избърсват внимателно гънките. Пъпната рана зараства за няколко дни, щипката, която притиска пъпната връв се маха. А първите дни у дома са моментът, в който вече можете да къпете новороденото си спокойно след  престоя в болницата.

Водните процедури са важни не само за хигиената, но и за имунитета и емоционалното удоволствие на бебето. Вода с подходяща температура е основно изискване при банята на новородените бебета. Почистването и грижата за кожата на новородено има успокояващ ефект и спомага за терморегулаторните функции на тялото на бебето. Банята е един от начините, по които едно дете може да опознава света около себе си и носи приятни емоции за бебето и за родителите.

ВИЖ ОЩЕ:  Как се смятат проценти?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *